Ballonvaarten De Waal Ballon, Oost-Vlaanderen
veel gestelde vragen

The Flying Dutchman Ballooning

veel gestelde vragen

boven Oost-Vlaanderen veel gestelde vragen

Ergens boven Vlaanderen De Waal Ballon.

Hier vindt U misschien al een antwoord op de meeste veel gestelde vragen. Mochten er nog vragen zijn neem dan even contact op. Het De Waal team.

meeting Sint-Niklaas veel gestelde vragen

Het kleurrijke gezicht op de Grote Markt in Sint-Niklaas een jaarlijks terugkeerde meeting in September

FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden

Neen, de piloot heeft een zeer degelijke opleiding gehad en jaren ervaring zolang alle veiligheidsregels in acht genomen worden zijn de risico’s zeer beperkt. Wanneer we gaan varen worden alle aspecten voor een veilige vaart doorgenomen. Zodoende kunnen wij een zeer fijne vaart maken. Tenslotte ongelukken met Ballons komen nagenoeg niet voor.

Wanneer wij gaan varen is iedereen verzekerd, doordat we een zeer goede verzekering hebben bij Aviabel. Deze dekt alle schade evenals schade tegen derde bv vee dat opgeschrikt wordt.

De kleding die gewoon draagt is goed het is niet kouder in de ballon als op de grond aangezien we met de wind meevaren is het windstil in de De Waal ballon. Ofschoon wat wij wel belangrijk vinden is goed schoeisel dus geen naaldvakken of slippers.

Natuurlijk kan je kind mee, maar wij vinden wel dat ze zelf over de mand moet kunnen kijken, ook hebben we niet graag dat het kindje opgetild moet worden, en natuurlijk moet er niet te veel wind i.v.m de landing zijn. Tenslotte als ouder bent U verantwoordelijk voor Uw kind.

In de ballon heb je geen hoogtevrees. Weliswaar varen we soms wat hoger, Maar aangezien je geen massa maakt met de aarde is er geen sprake van hoogtevrees. Zodoende kan je het wel hoog vinden net als in het vliegtuig maar hoogtevrees heb je niet. 

Wij kunnen proberen op je verjaardag te varen maar dan moeten de weergoden mee helpen Indien het regent bv. moeten we de vaart uitstellen naar een andere datum helaas zijn we weersafhankelijk. Gesteld dat het weer niet goed is wordt er direct een alternatieve datum voorgesteld.

Wij mogen bijna overal varen, daarentegen zijn er gebieden zoals bijvoorbeeld vliegvelden (Brussel) en aanvliegroutes waar we niet mogen komen. Maar over het algemeen kan er buiten bepaalde zone’s overal gevaren worden.

Hoewel het er zeer aantrekkelijk uitziet kan er helaas niet midden op een zomerdag gevaren worden. in de zomer is er veel thermiek dat zijn stijgende warmtekolommen dat betekend dat de ballon onbestuurbaar zou zijn, daarom zie je ballons alleen s’morgen vroeg of s’avonds tegen zonsondergang in tegenstelling met de winter dan is dat fenomeen er niet, dan kan je dus ook overdag varen bij goed weer.

Een gemiddelde ballonvaart duurt een minstens een uur. Wanneer de richting en het weer het toelaat zijn we soms wat langer in de lucht. Maar voor een ballonvaart moet je al gauw 3 uur uittrekken.

Neen, het opstijgterrein wordt in functie van de vaart gekozen. De terreinen die in aanmerking komen worden gekozen i.v.m de windrichting op dat moment. Wij hebben een aantal terreinen die speciaal voor ballon opstijgingen zijn. Nadat wij van de Meteo hebben vernomen waar we heen zullen gaan weten we immers waar we ongeveer gaan landen.

onze prijzen

Onze zeer scherpe prijzen voor een Ballonvaart zijn all in? Deze kunnen variëren i.v.m het aantal passagiers en opstijgplaatsen. Voor informatie belt U naar: Dennis tel: 0468 56 68 85

Ballonvaren met de De Waal Ballon is veilig.Varen met vakkundige piloten die er een onvergetelijke ervaring van maken.

Chat openen
1
Hallo, kunnen wij u helpen?
Hallo, kunnen wij u helpen?
U krijgt zo snel mogelijk antwoord.