Ballonvaart Vlaams-Brabant

The Flying Dutchman Ballooning

ballonvlucht oost vlaanderen
ballonvlucht
ballonvaart Oost-Vlaanderen
ballonvlucht oost vlaanderen

Ballonvluchten over Vlaams-Brabant

Deze ballonvaart vertrekt vanuit Vlaams-Brabant. Op een opstijgterrein van u of wij zoeken een geschikt terrein in de buurt. Varen over het Hallebos het liefst als de prachtige boshyacinten bloeien. of de kastelenroute vanuit onze mand wat dacht je van Kasteel van Gaasbeek of het Arenberg Castle en zo staan er nog in Vlaams-Brabant. Ook het landschap is de moeite met zeer veel groen. 

Vertrekken vanuit Diest

Hier in Vlaams Brabant is ook veel te zien en zeker vanuit een warme luchtballon. We kennen Vlaams Brabant o.a. van Leuven de studenten stad of Scherpenheuvel het bedevaartsoord van België. Maar ook hier is de natuur overweldigend mooi. Er is veel te zien zoals het Begijnhof in Diest wat erkend is door Unesco als wereld erfgoed. Dus hier instappen in de mand is een heel goed idee.

De verwelkoming

Na de verwelkoming krijgen jullie een zeer gedegen uitleg hoe alles in zijn werk gaat. En als u daar zin in heeft maken we samen met u de luchtballon vaarklaar. Natuurlijk mochten er nog vragen zijn over het varen met de ballon leggen we die graag uit. De ballonvlucht duurt minstens één uur.

 

En dan de lucht in

En dan gaat het gebeuren de lucht in voor een ballonvaart over Vlaams-Brabant en genieten van al dat moois wat de druivenstreek te bieden heeft. Op verschillende hoogtes laten we jullie het landschap zien. Indien u geïnteresseerd bent krijgt u nog wat uitleg wat er te zien is en hoe een ballon werkt. Na de landing nog een glas bubbels en een knabbel. Dan schrijven we een balloncertificaat uit als blijvende herinnering. Voor dit avontuur moet je al gauw 3 tot 4 uur uittrekken.

Goed om te weten

Iedereen is goed verzekerd wij hebben een zeer goede verzekering bij Aviabel een speciale verzekering voor alles wat in en door de lucht gaat.

De Ballonvlucht duurt ten minste 1 uur.

Wij spreken af op het opstijgterrein.

Voor het vervoer wordt altijd een oplossing gezocht, vaak rijdt een familie of vriend achter de ballonwagen aan zodat iedereen bij zijn eigen wagen geraakt.

In de ballon is het zeker niet kouder dan op de grond aangezien we met de wind meevaren. Dus geen jassen of zware pulls meenemen.

Makkelijk schoeisel is wel aan te raden vooral tijdens de landing. Dus zeker geen naaldvakken.

Als het weer het niet toelaat wordt er een andere datum gekozen. 

Kinderen mogen mee maar moeten over de mand (die ongeveer 1.10 hoog is) kunnen kijken optillen van kinderen is niet toegelaten. 

Ook zwangere dames moeten we teleurstellen mogen dus niet mee. Wij kunnen geen risico’s nemen.

Foto’s nemen tijdens de Ballonvlucht is toegestaan altijd een leuke herinnering.

Ballonvaren is zeer veilig ongelukken komen gelukkig nagenoeg niet voor.

Hoe de ballonvaart verder in zijn werk gaat kunt u hier lezen mochten er toch nog vragen zijn beantwoorden wij deze graag zowel telefonisch of via onze mail.

vlaams brabant

Ballonvaren op een locatie in Vlaams-Brabant

Leuven

lubbeek

Boutersem

Bever

Halle

Diest

Bekkevoort

Keerbergen

Keerbergen

Galmaren

Kortenaken

Tremelo